SİNCAN’DA ZABITA TAM KADRO SAHADA

28 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Sincan Belediyesi zabıta ekipleri ilçede adeta seferberlik ilan etti. Pazarlar, marketler, açık işletmeler her yer denetleniyor, pazarcı esnafının ateşi ölçülüp risk teşkil edenler hastaneye yönlendiriliyor. Kurallara uymayanlara ise cezai işlem uygulanıyor.

Sincan’da ekipler tam kadro sahada… Temizlik görevlileri ilçenin dört bir yanını özel solüsyonlarla dezenfekte ederken, zabıta ekipleri de durmaksızın denetimlerine devam ediyor.

PAZARCILARIN ATEŞİ ÖLÇÜLÜYOR

Sincan zabıtası pazar yerlerinde zaruri olmayan malzemelerin satışına izin vermiyor. Satışa sunulan ürünlere tüketicinin el teması engelleniyor, pazarcı esnafının eldiven kullanması noktasında uyarı yapılıyor. Zabıta ekipleri pazarcıların ateşini ölçüyor, yüksek çıkanları gerekli önlemlerin ardından hastaneye yönlendiriyor.

Ayrıca pazarlara el dezenfektanları yerleştiriliyor, böylece hem vatandaşın hem de esnafın el hijyenine dikkat etmesi sağlanıyor. İlçedeki semt pazarlarının saat 19.00 itibariyle kapatılmasını sağlayıp satış yapılmasının önüne geçiyor.

Zabıta ekipleri marketlerde ambalajlanmamış sebze-meyve satışına ve çocukların marketlere girişine izin vermiyor. Açık işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları inceleniyor. Yine fahiş fiyat artışlarına karşı da gerekli işlemleri uyguluyor. Vatandaşların herhangi bir şikayeti olması durumunda 444 47 62 nolu numaradan çözüm merkezine ulaşabilir.