ÖĞRENCİLER 1. SINIF ATIK GETİRME VE KOMPOST MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

28 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

“Sıfır Atık” seferberliği kapsamında yaptığı çalışmalarla ödüle layık görülen Sincan Belediyesi, öğrencilere geri dönüşümün önemini anlatıyor. Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri sıfır atık konusunda “En Başarılı Belediye” ödülüne layık görülen Sincan Belediyesinin kompost üretim tesisini ziyaret etti, sıfır atık konusunda bilgi aldı.
Çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı barındıran “Sıfır Atık” seferberliğine ilişkin çalışmalar artarak devam ediyor.
Örnek projelerle adından sıkça söz ettiren Sincan Belediyesi, geleceğin teminatı gençlere sıfır atık bilincini yerleştirmeye çalışıyor. Bu konuda gençlerin eğitimine büyük önem veren belediye, lise öğrencilerini 1. Sınıf Atık Getirme ve Kompost Merkezine götürdü. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ilk olarak Pınarbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine 1. Sınıf Atık Getirme ve Kompost Merkezini tanıttı. Öğrenciler, sıfır atıkla ilgili yapılan çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.
ÖĞRENCİLER ORGANİK GÜBRE YAPMA FIRSATI BULDU
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe kapsamında alınan Kompostlama makinası ile ilk yerel kompostlama tesisini kuran Sincan Belediyesi, ilçenin çöp ve organik atıklarından organik gübre elde ediyor. Bu sayede aylık ortalama 550 kg kompost yani gübre elde ediliyor. Tesisi gezen öğrenciler kompostlama makinasını görme ve kullanma fırsatı buldu. Çöpleri dönüştürerek organik gübre elde eden öğrenciler, Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerden bilgi aldı. Tesise Sincan’da eğitim gören diğer öğrencilerin de belli aralıklarla götürüleceği öğrenildi.