Kültür & Sanat

SİNCAN BELEDİYESİ TÜRK MUSİKİSİ KONSERVATUVARI /
SİNCAN BELEDİYESİ TÜRK MUSİKİSİ KONSERVATUVARI

DUYURULARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

SİNCAN BELEDİYESİ TÜRK MUSİKİSİ KONSERVATUVARI

KURULUŞ TARİH: 22 EYLÜL 2021

"Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı” Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı ile Sincan Belediyesi arasında sanatsal ve akademik çalışmaları desteklemek amacıyla 22 Eylül 2021 tarihinde iş birliği protokolü ile kurulmuştur. Amacı bölge halkının sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için sanatsal ve akademik çalışmaların desteklenmesidir.

KONSERVATUVARIMIZ: Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarı 22 Eylül 2021 tarihinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı ile Sincan Belediyesi arasında iş birliği protokolüyle sanatsal ve akademik çalışmaları desteklemek amacıyla kurulmuştur. Bu bağlamda bölge halkının sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak için sanatsal ve akademik çalışmaların desteklenmesi amaçlamaktadır. Konservatuvarımız 2021 – 2022 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini alarak 2021 yılının Ekim ayında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Eğitim öğretim süremiz altı (6) yarıyıldan (üç (3) yıl) oluşmakta olup Konservatuvarımızı başarı ile tamamlayan öğrencilerimize Mezuniyet Belgesi verilecektir.

YÖNETİM: Konservatuvarımızın yönetimi ve akademik organizasyonu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı ile Sincan Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürlüğü uhdesinde yürütülmektedir.

KONSERVATUVAR MÜDÜRÜ: Doç. Dr. Serbülend ARPA  (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü)

KONSERVATUVAR MÜDÜR YARDIMCISI: Doç. Dr. Sadettin Volkan KOPAR (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı)

TÜRK MÜZİĞİ BÖLÜM BAŞKANI: Prof. Dr. Mehmet TIRAŞCI (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı)

KONSERVATUVAR SEKRETERİ: Mehmet KAYA (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Yüksekokul Sekreteri)

AKADEMİK PERSONEL:

Doç. Dr. Serbülend ARPA (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü)

Doç. Dr. Sadettin Volkan KOPAR (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı)

Prof. Dr. Mehmet TIRAŞCI (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi)

Doç. Dr. Alper AKDENİZ (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Çağlar TOPTAŞ (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Asım AKKUŞ (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi)

Dr. Öğr. Üyesi Lokman ÖZTÜRK (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi)

Öğr. Gör. Murat DEMİRHAN (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı)

Arş. Gör. Anıl MERT (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı)

Arş. Gör. Zeynep Maide KARAKURT (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanı)

Furkan BABAYİĞİT (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Misafir Öğretim Elemanı)

Halil Uğur KUTLU  (AYBÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Misafir Öğretim Elemanı)

EĞİTİM FAALİYETLERİ: Sincan Belediyesi Türk Musikisi Konservatuvarında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyeleri ve alanında uzman kişilerin verdiği eğitimlerle geleceğin sanatçıları yetiştirilmektedir. Türk müziği usulleri, Türk müziği solfej ve diktesi, Türk müziği nazariyatı, Türk müziği formları, Türk müziği kültürü, stüdyo ve kayıt teknikleri eğitimlerinin yanı sıra ney, ud, kanun, keman, geleneksel vurmalı çalgılar ve şan eğitimlerinin de verildiği Sincan Türk Musikisi Konservatuvarı müziğe gönül veren yeteneklerin hayallerine dokunuyor. Konservatuvarımızda eğitim öğretim süresi altı (6) yarıyıldan (üç (3) yıl) oluşmakta olup eğitim öğretimini başarı ile tamamlayan öğrencilerimize Mezuniyet Belgesi verilecektir.

SIK SORULAN SORULAR: Buradan Ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM TAKVİMİ: Buradan Ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM SÜRECİNDE VERİLEN DERSLER (DERS HAVUZU): Buradan Ulaşabilirsiniz.

DERS PROGRAMI: Buradan Ulaşabilirsiniz.

ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZU:Buradan Ulaşabilirsiniz.

EĞİTİM YÖNERGESİ:Buradan Ulaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİ NOT VE DEVAMSIZLIK DURUM BİLGİSİ:Buradan Ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Adreslerimiz

www.facebook.com/kultursincan