SİNCAN BELEDİYESİ BÜTÇESİYLE ÖRNEK TEŞKİL EDİYOR

28 Nisan 2021 tarihinde yayınlandı.

Murat Ercan başkanlığındaki Sincan Belediyesi, yaklaşık 150 milyon liralık yatırımları ve borçsuz bütçesiyle diğer belediyelere örnek teşkil ediyor.

Belediye kasasında bütçesi olan, Kurumlardan borç almayarak kaynaklarını en etkin kullanan Sincan Belediyesi, yaptığı yatırım ataklarıyla da dikkat çekiyor. Millet Kıraathanelerinden Ankara’nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezine, Kapalı Spor Salonundan Çok Amaçlı Salona kadar birçok yatırıma imza atıldı.

Sincan Belediyesi; borcu olmayan, kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak kasasında parası olan belediyelerden biri… Hiçbir kamu kurumundan borç almamasına karşılık yatırım harcamalarını 2 kat arttırdı. Murat Ercan Başkanlığında birçok değişikliklere imza atılarak Sincan Ankara’nın en gözde ilçeleri arasına girdi.

ANKARA’NIN EN BÜYÜK KÜLTÜR VE KONGRE MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

16.120,31 m2’lik arsa üzerinde toplam 25.533,70 m2’lik kapalı inşaat alanına sahip merkezin inşasına başlandı. Ankara’nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezi tamamlandığında Türkiye’deki sayılı merkezlerden birisi olacak. Merkez; konser, toplantı, uluslararası seminer ve sempozyumlara da ev sahipliği yapacak.

Sözleşme bedeli 60.000.000,00 TL olan Kültür ve Kongre Merkezi; 2561 kişilik kongre salonu, sergi ve fuaye alanı, Millet Kıraathanesi, 3 adet okuma salonu, Güngörmüşler ve Hanımlar lokali, nikah ve toplantı salonu gibi sosyal donatılarıyla vatandaşlara en güzel şekilde hizmet verecek.

BAŞKAN ERCAN SİNCAN’A 3 ADET MİLLET KIRAATHANESİ KAZANDIRDI

2018 yılında Yavuz Sultan Selim Millet Kıraathanesi ve 2 halk kütüphanesi hizmetine sunuldu.

2019 yılında Evliya Çelebi ve Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesi açılarak Millet Kıraathanesi sayısı 3’e çıktı.

KAPALI SPOR SALONU YAPIMINDA SONA GELİNDİ

Gökçek Mahallesi’nde inşa edilen tesisin yüzde 95’i tamamlandı. Ankara’nın önemli spor tesislerinden biri olması hedeflenen Sincan Kapalı Spor Salonu; salon futbolundan basketbola, voleyboldan hentbola kadar pek çok müsabakaya ev sahipliği yapacak. Spor Salonunun yapım işi 22.738.000,00 TL bedelle ihale edildi.

SİNCAN ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ TAMAMLANIYOR

Fatih Mahallesi’nde Tuğra Anıtı’nın arkasında 12.975,00 m2’lik arsa üzerinde toplam 21.159m2’lik kapalı inşaat alanına sahip çok amaçlı Kültür Merkezinin de yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Merkezin sözleşme bedeli ise 29.338.000,00 TL.

SİNCAN’A MİLLET EVİ GELİYOR

7’den 70’e her kesimin uğrak noktası olacak “Millet Evi” Sincan’a değer katacak. 6.207.980,00 TL bütçe ayrılan Millet Evi’nde Bay-Bayan Spor Salonu, Squash Salonları, Çocuk Eğlence ve Oyun Alanları,7D Sinema Salonları, Bay-Bayan Millet Kıraathanesi, 2 adet Kütüphane, İş Uğraş Atölyesi ve Derslikler yer alacak.

SİNCAN’A 5 KONAK DAHA

Sincan Belediyesi, yoğun ilgi gören Hanımlar ve Güngörmüşler Konakları’na yenilerini ekledi. Kadınların ve güngörmüş büyüklerimizin sosyal hayatın içerisinde yer alabilmeleri amacıyla inşa edilen 24 konağa 5 yeni konak daha ekleyerek konak sayısını 29’a çıkarttı. 5 yeni konak için 1.597.720,00 TL bütçe harcandı.

Plevne Mahallesi Şehit Recai Aygün Parkı ile Pınarbaşı Mahallesi Şehit Sıddık Çelik Parkı içerisinde Güngörmüşler Konağı; Akşemsettin Mahallesi Şehit Alper Kaymakçı Parkı, Andiçen Mahallesi Şehit Mustafa Altıparmak Parkı, Pınarbaşı Mahallesi Şehit Hilmi Özdemir Parkı içerisinde ise Hanımlar konağı olarak hizmete girdi.

PAZAR YERLERİNİN ÜZERİ KAPATILDI

Sincan Belediyesi vatandaşların dört mevsim rahat alışveriş yapabilmelerine imkan sağlamak için Pazar yerlerinin üzerini kapatıyor. İlk olarak 2172 m²‘lik Temelli Pazar yerinin üzeri kapatıldı. Pazar alanının üzerinin kapatılması hem vatandaşı hem de Pazar esnafını sevindirdi. Duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a teşekkür etti.

7538 m² kapalı alana sahip Yenikent Mustafa Kemal Mahallesi Pazar alanının da yüzde 98’i tamamlandı. Pazar yerine 3 adet basket sahası kurularak çocuklar için de oyun alanları oluşturuldu. Temelli ve Yenikent Pazar yerlerinin kapatılmasının toplam maliyeti ise 14.256.231,00 TL.

ASFALT VE YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Başkan Ercan’ın göreve başladığı günden itibaren asfalt kırığı ile birlikte 137.923 ton asfalt serimi yapıldı.

315.250 m2 yeni yol açılarak bu yollara 40.980 ton asfalt kırığı, 96.943 ton asfalt atıldı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Şükürler olsun Belediyemizin borcu yok. Aynı zamanda yatırımlarımız da artarak devam ediyor. Sincan Belediyesi bütün yatırımlarını kendi bütçesi ile yapmıştır. Millet Kıraathanelerinden Ankara’nın en büyük Kültür ve Kongre Merkezine, Kapalı Spor Salonundan Çok Amaçlı Salona kadar birçok yatırım yaptık. Sincanımız için yatırım yapmaktan kaçınmayacağız.”

diye konuştu.