Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü

Mehmet GÜLEÇ Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü 444 4 762 - Dahili 742 mehmet.gulec@sincan.bel.tr

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ALANLARI
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde bulunan Veterinerlik Şubesi 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu kapsamında görev yapmakta olup çalışma alanları Sincan İlçesi Mücavir Alanı içerisidir.

Müdürlüğümüz Veteriner Şubesince 5199 sayılı Hayvanları Koruma kanunu kapsamında Sahipsiz güçten düşmüş başıboş gezen sokak hayvanlarının Kliniğimiz imkanları dahilinde muayene, teşhis, tedavi, küçük operasyonları, aşılamalarını yapar ve hayvanların kısırlaştırma operasyonları için Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Geçici Hayvan Bakımevine götürülmesi ve operasyonları biten hayvanların barınağa getirilmesi işlemlerini yapar. Hasta hayvanların iyileşinceye kadar barınakta bakılmalarını ve beslenmelerini sağlar. İyileşen hayvanların öncelikle isteyen vatandaşlarca sahiplenilmesini sağlar. Sahiplenilmeyen hayvanların ise alındıkları doğal ortama bırakılmalarını sağlar.