GÜVENLİ İNTERNET TIRI SİNCAN’DA
9.10.2018

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun Güvenli internet tırının bu seferki adresi Sincan Ali Semerkandi İmam Hatip Ortaokulu oldu. Öğrencileri internet kullanımı konusunda bilinçlendirmek amacıyla yola çıkan tırda öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ait Güvenli internet tırı bu kez Sincanlı öğrencilerle buluştu. Ali Semerkandi İmam Hatip Ortaokulu’nun bahçesine park eden tır ile öğrenciler teknoloji dünyasının kapısını araladı.

ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ

Güvenli İnternet Tırında bulunan eğitmenler çağımızın olmazsa olmazı teknolojiler ve onların verimli kullanımı noktasında öğrencilere bilgi verdi. Yarışmalar ve oyunlarla teknoloji konusunda öğrenciler bilinçlendirildi.

Sanal gerçeklik standındaki oyunlara yoğun ilgi gösteren çocuklar, robotik teknolojilerin programlanması ve yönetilmesi konusunda da eğitmenlerin verdiği bilgileri büyük ilgiyle dinledi.

BAŞKAN ERCAN DA ÇOCUKLARIN HEYECANINA ORTAK OLDU

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da Güvenli İnternet tırını ziyaret etti. Başkan Ercan öğrencilerle buluşarak heyecanlarına ortak oldu, “Teknoloji kullanımının kısıtlanması yerine faydalı kullanımının öğretilmesi gerekiyor.  Bu bağlamda bizlere de büyük sorumluluklar düşüyor.” diye konuştu. Türkiye’yi dolaşan Güvenli İnternet Tırı Sincan’da okul ziyaretlerine devam edecek.