SİNCANLI ÖĞRENCİLERE YUNUS EMRE ANLATILDI
14.05.2018

Büyük Türk mutasavvıfı, hak aşığı ve Türk dilinin usta yorumcusu Yunus Emre Sincan’da anıldı. ‘Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası’ kapsamında Sincan Belediyesi’nde Yunus Emre öğretisi düzenlendi. Programda Büyük Usta Yunus Emre’nin şiirleri okundu, adına bestelenen şarkılar yorumlandı, hayatı anlatıldı.

Sincan Belediyesi Yunus Emre’yi unutmadı. Yunus Emre'nin dünya görüşü, insan sevgisi ve sanatçı kişiliğinin yaşatılması ve düşüncelerinin toplumun bütün kesimlerince tanınması amacıyla Yunus Emre öğretisi düzenlendi. Programa Sincan Yunus Emre Anadolu lisesi öğrencileri katıldı.” Yaratılmışı hoş gördük. Yaratan'dan ötürü.”diyebilecek olgunlukta,Büyük Türk mutasavvıfı Yunus Emre öğrencilere anlatıldı.

TASAVVUF ŞİİRİNİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİ: YUNUS EMRE

Programa eğitimci Hasan Ergin konuşmacı olarak katıldı. Ergin, öğrencilere Yunus Emre’nin hayatını anlattı. Yunus Emre’yi “Tüm yaratılmışları Yaratan’dan ötürü seven, gönlü zengin” sözleriyle tanımladı. Ergin konuşmasında Büyük Usta Yunus Emre’nin şiirlerine de yer verdi.