SİNCAN BELEDİYESİ KIŞA HAZIR
21.12.2017

Sincan Belediyesi kış hazırlıkları kapsamında kar yağışı sonrası buzlanma ve don olaylarına karşı hazırlıklarını tamamladı. Belediye ekipleri, ilçede yaşayan vatandaşların kış şartlarından en az şekilde etkilenmesi için teknik ekipman, personel ve lojistik destek ihtiyaçlarını belirleyerek gerekli önlemleri aldı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan yoğun kar yağışında yollara anında müdahale eden ve ara sokaklara kadar tüm yolları açık tutan Sincan Belediyesi, bu kış için de hazırlıklarını tamamladı. Ulaşımda aksama yaşanmaması ve don olaylarının hayatı olumsuz etkilememesi için araç filosu güçlendirildi. Gerekli tuz stoku oluşturuldu.

Kar, tipi ve buzlanmaya karşı Sincan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde karla mücadele konusunda özel bir ekip görevlendirilirken meteorolojiden gelen uyarılara göre ekipler işbaşı yapacak.

“KARLA MÜCADELE EKİPLERİ TAM KADRO SAHADA OLACAK”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, aylar öncesinden gerekli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Karla mücadele ekiplerimiz kar yağışı ve sonrasında yaşanabilecek olumsuz durumlar için hazır. Kar Timleri, tüm ekipman ve donanımlarıyla ilçemizde 7/24 görev yapacak. Her an yaşanabilecek kar yağışına karşı Sincan Belediyesi olarak araç ve personellerimizle hazırız" diye konuştu.

Vatandaşlar, belediye ekiplerine telefonla ulaşarak sıkıntı olması durumunda yollarının ulaşıma açılması için göreve çağırabilecek. İlçede karla mücadele konusunda ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleri ile koordinasyon içerisinde çalışacak.