SİNCAN BELEDİYESİ TEKNOLOJİYİ HER ALANDA KULLANIYOR
08.10.2012

Sincan’da her şey elinizin altında…

Ankara’nın hızla büyüyen ve gelişen ilçelerinin başında gelen Sincan’da vatandaş ilçe ile ilgili bilgilere rahatça ulaşabiliyor. Vatandaşı e-belediyecilik uygulamalarının tümü ile buluşturan Sincan Belediyesi hızlı, güvenli, güncel ve kaliteli hizmet ile vatandaşın beğenisini topluyor.

Teknolojinin imkanları ayağınıza geliyor.

Sincan Belediyesi, e-belediyecilik uygulamalarıyla vatandaşa hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet vermeye devam ediyor. Belediye hizmetlerinde kolaylık sağlayan sistem vatandaşa da büyük kolaylık sağlıyor. Kullanıcılar evinde otururken imar bilgilerinden kent rehberine, nöbetçi eczane listelerinden emlak vergisini ödemeye kadar pek çok hizmetten yararlanabiliyor.

VATANDAŞA KOLAYLIK

Sincan Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan e- belediyecilik sistemi ile kent rehberi, e-imar, adres bilgi sistemi, nöbetçi eczane, emlak vergisi ve ÇTV ödemeleri gibi birçok uygulama internet üzerinden kullanılabiliyor. Böylece vatandaş hem zamandan tasarruf ediyor hem de güvenli bilgiye kolayca erişebiliyor.
Belediyenin sitesinde yer alan 'Kent Rehberi Haritası' sayesinde, Sincan'daki resmi kurumların, hastanelerin, nöbetçi eczanelerin yerleri hem grafik hem de adres bilgileriyle birlikte görüntülenip fotoğrafına kadar pek çok detaya ulaşılabiliyor. 'İmar Durumu' menüsünden de ada ve parsel bilgileri ya da resmi adresi bilinen herhangi bir yerin imar durumunu sorgulanabiliyor.

“Hizmet Odaklı Belediyecilik” anlayışı ile vatandaşa en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını kaydeden Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “Sistem ile kent envanterini sayısal ortama aktararak, kent yönetimini her alanda kolaylaştırdık. Belediyemizde hizmetlerin hızlı, kolay, kaliteli ve güncel olarak sunulması içinde sistem oldukça faydalı oldu.” dedi.

HİZMETTE KOLAYLIK

E-belediyecilik sistemi vatandaş odaklı uygulamaların yanı sıra Belediye içi bilgi paylaşımı ve hizmetlerin yürütülmesi için de pek çok imkan sağlıyor. Adres bilgi sistemi uygulaması ile belediye sorumluluk alanı içerisinde yer alan tüm adres bilgilerini ve harita bilgilerine ulaşılarak sorgulanabiliyor.  Bunun yanı sıra dijital arşiv uygulaması ile doküman ve dosyalara daha kolay ve hızlı ulaşılabiliyor. Ayrıca; yapı formları/ruhsat uygulaması, taşınmaz bilgi sistemi uygulaması ve KPS entegrasyon uygulaması gibi daha pek çok uygulama sayesinde Sincan Belediyesi’nce vatandaşa hizmet daha hızlı ve kaliteli sunulmuş oluyor.

Bu web sitesi Sincan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Her hakkı saklıdır.© 2014     Web Master: Ömer DENEK