SİNCAN YENİ BİR PARKA DAHA KAVUŞUYOR
03.09.2012

Halk Pazarı yerine dev bir park yapılıyor.

Sincan’a yepyeni bir çehre kazandıran Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, şimdi de Sincan’a yakışmayan görünüme sahip olan “Halk Pazarı”na neşter vuruyor. Yıllardır şikayetlere konu olan derme çatma pazarın yıkımına başlandı. Yıkımdan sonra ortaya çıkan bu alana ise çocuk oyun grupları, kamelyalar, süs havuzları ve şelalelerin de yer alacağı bir park yapılacak.

HALK PAZARININ YERİNE PARK

Sincan Andiçen Mahallesi’nde bulunan Halk Pazarı’nın yıkımına başlandı. Yıkımın ardından 6 bin 516 m2lik bu alana yepyeni bir park yapılması için de çalışmalar tamamlandı. Yapılacak parkta oyun grupları, süs havuzları, şelalelerden ve su değirmeni de yer alacak. Parkın faaliyete geçmesi ile Sincan halkı rahatça gidip dinlenebileceği bir mekana daha kavuşmuş olacak.

BÜYÜK GEMİ TEMALI ÇOCUK OYUN GRUBU

Yer alacak büyük gemi temalı çocuk oyun grubu da parkın simgelerinden biri olacak. Dev oyun grubu şimdiden çocukların hem oyun oynayabileceği hem de hayallere dalabileceği gözde mekânlardan biri olacağa benziyor. Süs havuzlarının yer alacağı parkta ahşap su değirmenleri de parka ayrı bir atmosfer katacak. Ayrıca; çocuklar parkta oyun oynarken aynı zamanda zemine yerleştirilecek olan ahşap satranç takımları ile de zekâlarını geliştirebilecek.

BİNALARA DEĞİL YEŞİL ALANLARA ÖNCELİK

Sincan’ın bugünü ve geleceği için dev projelere imza atan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna; “ Pazar yerinde bulunan çadırların görüntüsü ilçemize yakışmıyordu. Sincan’ımızın estetiği için halkımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda burayı yıkıp yerine yeşil alan yapmak için harekete geçtik. Biz Sincan’da halkın dinlenip ferah bir nefes alabileceği alanlar yapmayı tercih ediyoruz” dedi.

ONLARCA ÇEŞİT AĞAÇ

Parkta çeşitli ağaç türleri yer alacak.  Çınar ağacından ıhlamura, akçaağaçtan top akasya’ya onlarca ağaç, Halk Pazarı’nın yerine yapılacak parkta bulunacak. Kırmızı yapraklı süs eriği, Himalaya sediri, Karaçam ve Avrupa Ladini de gölgesinde oturanlara serinlik verecek.

Bu web sitesi Sincan Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Her hakkı saklıdır.© 2014     Web Master: Ömer DENEK