SİNCAN BELEDİYESİ’NDEN İŞİTME ENGELLİLERE İLETİŞİM
05.04.2013

Sincan Belediyesi, iletişimde engelleri kaldırıyor.

Sincan Belediyesi’nin “İşitme Engellilere İletişim Kolaylığı” sloganıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesiyle işitme ve konuşma engelli vatandaşlar da istek ve önerilerini SMS yoluyla iletme imkanı bulacak. İşitme engelli vatandaşlar, (0312) 271-19-91 numaralı telefona SMS atarak istek ve önerilerini Sincan Belediyesi’ne bildirebilecek. Türk Telekom ve GES Telekom işbirliği ile yapılan projeyle iletişim engelinin ortadan kalkması amaçlanıyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA; “  Göreve geldiğimiz günden bu yana Sincan’ımızı hep birlikte yönetmeye çalışıyoruz. O yüzden 500 bin vatandaşımızın her biri bizim için önemli. Engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir dünya sunmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye gayret ediyoruz.” dedi.

İşitme ve konuşma engeli vatandaşlara iletişim kolaylığı…

Sincan Belediyesi, toplumun her kesimini dinlemeye devam ediyor. Her Cuma yaptığı halk toplantılarının yanı sıra dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı istişare toplantılarıyla da Sincanlı vatandaşları dinleyen ve sorunlarına çözüm üreten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA, engelli vatandaşlar için yaptığı hizmetleri de sürdürüyor. Daha önce görme engelli vatandaşların yolda rahat yürüyebilmeleri için akıllı yol projesini hayata geçiren Başkan TUNA, bu kez de işitme ve konuşma engelli vatandaşların istek ve önerilerini öğrenebilmek için SMS uygulaması başlattı.

SMS uygulaması ile isteği ya da önerisi olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlar artık Sincan Belediyesi’ne daha rahat ulaşabilecek. İşitme engelli vatandaşların yapması gereken tek şey (0312) 271-19-91 numaralı telefona istek ya da önerisi SMS atmak. Taleplere ilişkin geri bildirimler de Sincan Belediyesi bünyesinde oluşturulan ekip sayesinde en kısa sürede SMS, mail ya da iletilerde verilmiş ise ilgililerin adreslerine yazıyla bildirilecek. Proje, Türk Telekom ve GES Telekom işbirliği ile yapılıyor. Türk Telekom alt yapı desteği verirken, GES Telekom ise yazılım desteği sağlıyor.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA; “ Engelli vatandaşlarımız için engelsiz bir dünya için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın engelli olduklarını unutarak yaşamaları için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.